"Ja yhä uudestaan huomaan katselevani kaihoisasti Saarta allani."
Pelialueena toimii Saari, joka sijoittuu vaihtoehtotodellisuuteen; maailma on siis melko samanlaista, mutta paikat ovat eri. Saaremme sijaitsee vaivaiset 100 metriä erään pohjoisen saarimantereen joensuusta, kun taas muualta on kilometrejä. Saaren kasvusto ja eläinlajisto on monipuolisto ja ilmasto on kotoisasti aivan kuten Suomessa. Emme siis kohtaa hiekkamyrskyjä, jäätikköjä tai USA-mallisia hurrikaaneja pelimaailmastamme.

Klaanit ovat Erin Hunterin kirjoittaman Soturikissat-kirjasarjan klaanien tapaan toimivia pieniä yhteisöjä, joita tällä hetkellä löytyy kolme kappaletta; Korpinkynsi, Ilvesklaani ja Kuunsäde. Näissä on jokaisella oma arvonsa ja nimet ovat yleensä kaksiosaisia, joskin Kuunsäde muodostaa poikkeuksen.

Valtakunta on Saarelle kaikkien aikojen ensimmäisinä asumaan jääneiden ilvesten perustama hallintomuoto. Valtakunnalla oli joskus valta hallita koko saarta, mutta sen nykyisen Tsaarin, Saaren Tsaari Jalopääsky Rohkean aikana suosio on kärsinyt tämän oltua huono johtaja. Valtakunnan pääpaikka on Kurjenlinna, joka sijaitsee Havumetsässä, aivan Lähteen pohjoispuolilla. Kurjenlinna ei varsinaisesti ole linna, vaan maan alle rakennettu seitsenkerroksinen rakennelma, kuin alaspäin kasvanut ihmisten talo.

Lahjakyvyt ovat esi-isiltä saatavia erikoisia taitoja. Roolipelissämme on käytössä monenlaista lahjakykyä, joilla ilvekset voivat parantaa elämänlaatuaan. Lahjakykyjä ovat mm. käpälätaito, sukellus, ajatus ja myyrä. Lahjakyvyn hahmolle antaa yleensä tälle tärkeä hahmo Jokisaaren Montussa, joka onkin esi-isien maallinen ilmestysmispaikka yleisellä tasolla. Tulevaisuudessa Monttua aiotaan kohottaa pyhäksi paikaksi ilveksille.

Hahmot ovat inhimillisempiä kuin Suomen metsissä asustavat lajitoverinsa. Roolipelin ilvekset ovat erilaisia luonteiltaan, on niin erakoita kuin sosiaalisia, kilttejä ja aggressiivisia, ystävällistä ja ei-ystävällistä. Vaihtoehtoja on monia. Hahmot pystyvät myös tekemään mm. tulta, nuotioita, majoja ja sisustamaan kolojaan. Hahmojen ei tarvitse siis koko aikaa kulkea etsimässä ruokaa ympäri saarta, jos tämä osaa säilyttää lihojaan. Nuotioiden avulla ilvekset voivat myös käyttää jäistä lihaa, kunhan ovat ne sulattaneet tulella. Ulkomuodoltaankin ilvekset ovat erilaisempia, pohjaväriä voi olla monenlaista realistisuuden rajoissa ja merkkejä voi olla myös erilaisia. On merkitöntä, pilkullista, raidallista jne. Ilvekset voivat myös viettää erilaisia juhlia ja tutkia maailmankaikkeutta. Lisäksi voi olla yksinkertaisia vaatteita, mikäli niitä osataan taljoista sun muista tehdä. Hahmossa voi olla myös erilaisia ilveksiä, esim. kanadan- ja punailvestä. Lisäksi hahmoilla voi olla toimivia tai toimimattomia tutkapantoja jne.

Esi-isät ovat kuolleita ilveksiä, jotka ovat uskoneet esi-isiin ennen kuolemaansa edes hetken verran. Esi-isät voivat ilmestyä niin unissa kuin todellisuudessa ja heillä on oma alueensa, Tähtien Niitty. Kukaan ei tiedä tarkalleen missä Tähtien Niitty on, mutta yleinen uskomus on sen olevan niin korkealla taivaalle, ettei sitä havaita. Esi-isiä on kahdenlaisia, muistettuja ja unohtuneita. Muistetut ovat esi-isiä, joita muistetaan unohtuneita enemmän ja nämä ovat voimakkaampipiirteisiä ja muistuttavat enemmän sitä, mitä oli kuollessaan. Unohtunut on enemmän kuurassa ja lisäksi tämän turkin läpi näkee. Unohtuneiden tassuista jää jäätä maahan ja kestää hetken ennenkuin se sulaa. Unohtuneet kulkevat useammin maalla kuin muistetut, koska ne tarvitsevat muistajia ennen 'kuolemaansa'. He myös ovat tehokkaita kristallien etsijiä, koska kristalleista he saavat voimaa. Kuollessaan esi-isä on menettänyt kaikki muistajansa jo pidemmän aikaa sitten, jolloin tällä ei enää ole voimia elämiseen. Tällöin esi-isä siirtyy Unholaan, paikkaan, josta ei tiedetä olevan paluuta.
Tällä hetkellä on mahdollista luoda itselleen esi-isähahmo, kunhan omistaa ainakin yhden hahmon sen lisäksi. Mitään lupaa ei esi-isän luomiseen tarvita. Lisää tietoa foorumilla.

Ihmisiä Saarella ei asusta, mutta alueelle saattaa joskus tulla seikkailunhaluisia ihmisiä joko telttailemassa tai tutkimassa aluetta. Ihmisiltä voi myös huuhtoutua tavaraa joensuusta virtausten mukana ja myös mereltä. Hahmoilla voi olla myös ihmisten asettamia tutkapantoja.