"Tiedäthän, olen tehnyt klaanini eteen kaiken mahdollisen ja mahdottoman."
Ilvesklaanissa juoni on vapaasti pelaajien johdateltavissa ja jokainen voi perustaa uuden sivujuonen. Sivujuonesta on mahdollista tulla myös pääjuoni, mikäli se on tarpeeksi laaja.

Ilvesmetsä on tuhoutunut ihmisten toimesta ja ilvesten on täytynyt vaeltaa Saareen, uuteen kotiin. Jokainen klaani on ehtinyt asettua aloilleen eikä suurempia kärhämöitä ole ollut. Päätään nostaa kuitenkin uusi taho, Valtakunta, jonka johdossa on tavallinen ilves vailla lahjakykyjä. Tämä Saaren Tsaareksi itseään kutsuva suoraan saaren ensimmäisistä ilveksistä polveutuva uros tahtoo palauttaa entisen loiston ja vallan. Valtakunnan liekki on alkanut jo kyteä toimien käynnistyessä, mutta onko liekillä mitään mahdollisuutta roihahtaa liekkeihin? Sen tietää vain aika... ja pelaajat.

Historia
Roolipelin taustatapahtumat alkavat Ilvesmetsästä kuusikymmentä vuotta sitten. Tällöin Ilvesmetsään saapui kaksi ilvestä, Nietos ja Ruusu. Nämä rakastuivat ja pentuineen perustivat Ilvesklaanin, jolloin heistä tuli Nietostuuli ja Ruusuturkki. Metsään saapui lisää ilveksiä, osa liittyi Ilvesklaaniin ja loput jäivät klaanittomiksi. Ilvekset jakoivat metsän Ilvesklaanille ja klaanittomille kesken.
Viiden vuoden kuluttua Nietostuuli kuoli ja loi Tähtien Niityn tuskastaan ja kyynelistään. Tähtien Niityille annettiin jokaisen esi-isiin uskovan liittyä kuoltuaan ja esi-isät lahjoittivat metsälle lahjakykyjä.
Viidentoista vuoden kuluttua erään päällikön poika lähti klaanista ja katkeroitui. Hän kuoli ja joutui Pimeyden Rotkoon, josta käsin hän suunnitteli Ilvesklaanin tuhoamista. Rangaistukseksi tästä esi-isät lukitsivat kaikki muita vastaan rikkoneet Pimeyden Rotkoon kuolemansa jälkeen ja heistä tuli pahoja henkiä. Henkien tapettua monia esi-isiä nämä luovat voimiensa rajoilla amuletin, johon lukitsivat henget. Samoihin aikoihin ihmiset valtasivat itäpuolen metsästä, riista väheni ja useimmat pakenivat. Ilvesklaani heikkeni ilvesten ja riistan vähennyttyä ja lisäksi valta vaihtui Syystuulen kuoltua tiputtuaan alas Verivuorelta. Päälliköksi nousi Nopeatuuli-niminen nuori naaras.

Tästä alkaa pelihistoria. Ilvesklaanin heikettyä metsään perustivat kaksi klaanitonta, Ena ja Kliten klaanin, Hopeakuun. Metsään saapui vieras ja vaarallinen tauti, joka tappoi muutamia ilveksiä. Tauti sai Ilvesklaanin pakenemaan ihmisten maatilalle, jolloin Hopeakuu poltti kilpailijansa leirin sekä ainoan reitin maatilalta metsään, sillan. Tauti vei mukanaan lopulta myös suurimman osan Hopeakuun jäsenistä ja sai sen muuttumaan menneisyyden irvikuvaksi. Ilvesklaani pääsi palaamaan metsään ja arki jatkui, kunnes henkien amuletti murtui ja hajosi kahteen osaan. Henget hyökkäsivät Ilvesklaanin leiriin ja tappoivat neljä ilvestä; Nopeatuulen, Jokerin, Haukkajuuren ja Sulkatoiveen. Lisäksi henget kaappasivat Talvipennun.
Esi-isät lähettivät amuletin paloja etsimään neljä ilvestä, Matkaajat; Kätketyn, Valkosilmän, Kristallikuiskeen ja Villitoiveen. Matkaajat saivat amuletin koottua. Esi-isät kertoivat metsän tuhoutuvan pian ja heidän pitäisi johdattaa ilvekset uuteen kotiin.
Ennen amuletinkokoamista itsensä hengistä ilveksi muuttaneet Amaya ja Qanri perustavat yhdessä Talvipennun klaanin, Kuunsäteen. Talvipennusta tulee Kuura.
Kuunsäde lähtee ensimmäisenä kohti uutta kotia ja perässä tulevat loput. Uusi koti löytyi, Saari.

Juuri nyt
Saaren Tsaari Jalopääsky Rohkea on saanut kaapattua kolme ilvestä Valtakunnan vangiksi ja suunnittelee yhdessä Kärppä-nimisen shamaanin kanssa vankien murtamista loitsuin. On Valtakunnalla myös kolme vapaaehtoisesti tullutta jäsentä; Kärppä, Pörrö-niminen entinen ihmisten koekappale sekä Skielrah, Valkosilmän tytär. Mutta onko näistä kolmesta apua, vaikka Valtakunnalla on nyt käytössään viisautta ja loitsuja shamaanilta, voimaa ja pelottavuutta ilves-sapelihammaskissalta ja nuoruuden vimmaa ja intohimoa nuorelta ilvekseltä? Täysin viaton ei ole Kuunsädekään, sillä sen jäsenet suunnittelevat jekkuja muille klaaneille. Se, mitä on luvassa, ei välttämättä tiedä hyvää...